За пореден път граждани излязоха на протест в защита на

...
За пореден път граждани излязоха на протест в защита на
Коментари Харесай

Пореден протест в защита на Десислава Иванчева

За следващ път жители излязоха на митинг в отбрана на отстранения и упрекнат в корупция кмет столичния регион на Младост Десислава Иванчева.
 Защо оковаха Десислава Иванчева  Организират митинг в отбрана на Десислава Иванчева пред Министерския съвет  След Иванчева: Променят разпоредбите за окови на краката
Демонстрантите, които се събраха пред Министерския съвет, желаят Иванчева и заместничката й Биляна Петрова да бъдат освободени от ареста. Събралите се желаеха и самоотвод на прокурорите, изготвили обвинителния акт.

На протеста беше и майката на Десислава Иванчева - Любка. Тя държеше афиш с надпис: " Дъщеря ми е почтена! Тя е жертва на строителната мафия! ".

Иванчева и Петрова бяха арестувани на 17 април пред Спортната палата след следствие за рушвет, даден ѝ от строителен бизнесмен, за когото по-късно стана ясно, че е Александър Ваклин. Двете прекараха часове на пътното платно пред палата, а това провокира остри реакции. По информация на проверяващите в колата на Иванчева са били открити 70 000 евро, които са част от по-голяма сума.

В началото на месеца някогашната кметица в болницата с белезници на ръцете и краката, оковаването й провокира лавина от отвращение. След този случай директор на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията "  Васил Миладинов разгласи, че разпоредбите за конвоиране на арестанти ще бъдат изменени. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР