За пореден ден целият състав на пожарната служба в страната,

...
За пореден ден целият състав на пожарната служба в страната,
Коментари Харесай

Борисов и Валентин Радев впрегнаха цялата пожарна срещу очаквания нов потоп

За следващ ден целият състав на пожарната работа в страната, в това число свободният от дежурство, е в подготвеност да реагира на изключителни обстановки, резултат от тежката метеорологична конюнктура. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

За през днешния ден, 28 юни, Национален институт по метеорология и хидрология на Българската академия на науките афишира оранжев код за рисково време за цялата страна, като се изключи област Видин, където кодът е жълт. Прогнозата е за интензивни и значителни превалявания, като тук-там количеството им ще надвиши 50 литра на кв.м.

Директорът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов ще посети няколко области в централната част на страната. На място той ще оцени подхванатите превантивни действия и организация от пожарните служби по места, както и координацията сред всички съставни елементи на Единната избавителна система.

Прогнозата на синоптиците за през днешния ден е плашеща и към този момент е реалност! Пороите не престават с цялостна мощ!

Подобна оценка ще бъде осъществена и от старши комисар Красимир Шотаров, шеф на Дирекция „ Оперативни действия “ - ГДПБЗН, който ще бъде в области на юг от Стара планина. Посещенията са по предписание на вътрешния министър Валентин Радев.

Припомняме, че организацията по обзор на превантивните ограничения по отношение на предстоящото усложняване на метеорологичната конюнктура в страната бе подхваната преди дни по напътствие на министър-председателя Бойко Борисов.

За последните 24 часа сигнали за наводнени приземни етажи, изби и елементи от уличната инфраструктура са постъпили за адреси на територията на областите Бургас, Хасково и Пловдив. В региона на град Средец пожарни екипи са направили отводнителни действия на 12 къщи и дворове. В резултат от преливане на микроязовир е залят част от пътя Харманли-Тополовград, при отбивката за село Коларово. Дванадесет сигнала за наводнени изби и два подлеза са получени и в пловдивската пожарна работа. На място незабавно са били изпратени избавителни екипи. Към момента няма данни за застрашени хора и обитаеми места.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР