За почти всяка велика личност се говори, че е имала

...
За почти всяка велика личност се говори, че е имала
Коментари Харесай

Колко двойници е имал Левски? Истината

За съвсем всяка велика персона се приказва, че е имала един или няколко двойници. Левски не е изключение. Една доктрина даже твърди, че край София е обесен двойник на Апостола.

-->
Българин и турчин, твърди се, били копия на Апостола на свободата. Случва се двете „ ментета “ да съумеят да заблудят турската полиция, която се пробва да залови достоверния Левски.Единият е Васил Иванов от еленското с. Беброво, който освен носел същото име, само че външно бил като близнак на Дякона.



През 1870 година „ Левски от Беброво “ е по търговски каузи във Враца. Още щом го срещат, заптиетата го хващат и вкарват в кауша.Арестантът упорства, че няма нищо общо с Левски, само че никой не желае да го чуе.



През Видин двойникът е изпратен в Русчук, където вземат решение да го съдят. Той съумява да извести околните си в гр. Елена за сполетялата го неволя. По същото време там се получава и питане от управляващите дали познават такова лице. Отървава въжето, тъй като мюдюринът декларира, че „ комити и бунтовници в Елена няма “.











В същински шлагер единствено за броени часове се трансформира най-новата книга на " Стандарт ", която пали сърцата - " Легендите за Левски ". Над 200 бройки бяха декларирани единствено час на 21 февруари 2023 година, когато книгата излезе от щемпел. (КНИГАТА МОЖЕ ДА съдебна експертиза КУПИ

Кой е предателят на Левски? Коя е била обичаната му ария? Имал ли е в действителност секрети годежи? Това са единствено част от въпросите към личността на Апостола на свободата Васил Левски, които намират отговор в неповторимото издание на " Стандарт ". Предговорът към книгата е на писателя Димитър Недков. " Утопията Левски " ще ви накара да се замислите за какво през днешния ден мнозина се опасяват от Дякона.

Случайно ли е хванат Апостола Светец или политик Проклятието на паметника Кога е сбъркана датата на обесването
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР