За по-малко от месец община Садово обяви за втори път

...
За по-малко от месец община Садово обяви за втори път
Коментари Харесай

Община Садово обяви частично бедствено положение

За по-малко от месец община Садово разгласи за повторно отчасти бедствено състояние. Причината още веднъж е скъсана дига на река Чая. Малко преди 8 ч сутринта реката излезе от коритото си и заля пътя Ягодово- Катуница. Отсечката е извънредно натоварена, тъй като води към Асеновград и летище Пловдив.


От сутринта спешни екипи се опитваха да се оправят на място с бедствената обстановка. До късния следобяд обаче достъпът на техника и експерти до скъсаната дига беше неосъществим. От Община Садово обявиха, че отговорността за оправянето със обстановката е на " Напоителни системи ".
Атанас Иванов, еколог на община Садово: Нашият камион и багар още от рано сутринта сме им дали инструкции да оказват помощ с каквото могат на " Напоителни системи ".
Освен значимата пътна права, водите на Чая още веднъж наводниха посеви и насъждения.
Атанас Иванов, еколог на община Садово: Ще гледаме, в случай че можем да ограничим заливането на повече аграрни земи. Предишния път това бяха много декари земеделска земя. Да не кажа хиляди.
Заради задълбочаващите се проблеми със положението на дигите по реката земеделските производители в Садово стартират митинги. Хората настояват, че институциите бездействат.

Освен в Садово блокирано придвижване през днешния ден имаше и на няколко места в Родопите. Повече от три часа пътят Пловдив-Смолян беше затворен поради голямо свлачище. За да не чакат в задръстването, някои от пътуващите за Пловдив взеха решение да тръгнат пешком с куфари в ръка.

Движението в региона към този момент е възобновено. На доста места обаче има дейни свлачища и заплаха от падащи камъни.
 Река Чая още веднъж скъса дига, община Садово разгласи отчасти бедствено състояние Река Чая още веднъж скъса дига, община Садово разгласи отчасти бедствено състояние
За по-малко от месец река Чая още веднъж скъса дига в региона на село Катуница. Пътят за летище Пловдив бе наводнен тази заран. Натовареният сектор е нап...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР