За по-малко от два часа дeлoтo “EVN приключи и нa

...
За по-малко от два часа дeлoтo “EVN приключи и нa
Коментари Харесай

До месец Апелативният съд се произнася по делото „EVN”


За по-малко от два часа дeлoтo “ EVN " завърши и нa втopa инcтaнция.

Апелативният профилиран съд разгласи, че ще се произнесе до месец по оправдателните присъди на предприемача Иво Прокопиев, някогашните министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков и още трима души, които прокуратурата упрекна за продажбата през 2011 година на държавния дял в електроразпредeлителното сдружение, заяви БНР.

Само един очевидец даде показания през днешния ден - някогашният министър на стопанската система Емил Караниколов, който преди 10 години оглавяваше Агенцията за приватизация. Това беше и една от първите му обществени прояви след миналогодишния летен ремонт, подхванат от премиера Борисов, който засегна него и финансовия и вътрешния министър - Владислав Горанов и Младен Маринов.

Караниколов сподели, че няма да се връща в политиката и все по този начин не схваща, тъй като близо 11 години е апетитен за човек на депутата Делян Пеевски.

" Не го познавам. Мисля, че е извънредно време в случай че някъде го видя, да се срещна, с цел да се спре тази сага. Но не знам къде ".

След късия разпит на Караниколов, прокуратурата изиска оправдателните присъди по дело то " EVN " да бъдат сменени с неоправдателни, а бранителите на шестимата подсъдими - да бъдат доказани.

Произнасянето след месец значи по-скоро второто. Повторно " почтен " чакат Иво Прокопиев и юристът на Трайчо Трайков Ина Лулчева:

" Това дело преследваше други цели, разнообразни от задачите на наказателното право ", сподели Ина Лулчава.

" Това беше едно изтощително, изцяло излишно правосъдно произвеждане, което единствената цел беше неговата медийна консумация за ограничение на присъединяване в публичния живот на част от обвинените, а другата част бяха просто за заряд, някаква гарнитура " съобщи Иво Прокопиев.

Теоретично - при основни процесуални нарушавания Апелативният спецсъд може да върне дело то още веднъж на първоистанционния углавен съд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР