За по-голяма самостоятелност и финансова децентрализация на общините се обяви

...
За по-голяма самостоятелност и финансова децентрализация на общините се обяви
Коментари Харесай

Йотова призова за по-голяма самостоятелност на общините

За по-голяма автономия и финансова децентрализация на общините се разгласи вицепрезидентът Илияна Йотова в Сухиндол, където беше посетител на празника на общината и Деня на лозарите и винопроизводителите. „ Трябва да реализираме финансовата децентрализация на общините, за която приказваме от толкоз време. Това ще им обезпечи по-голям късмет за развиване, а не да разчитат единствено на разпределението на средствата от националния бюджет “, уточни Йотова.

Вицепрезидентът прикани страната към по-голяма поддръжка за лозарите и уточни като насърчителен знак увеличеното до 90% подкрепяне по лозарската стратегия.

„ Преди пет години, при започване на първия ни мандат с президента Радев още веднъж бях на тази благословена земя и дружно с вас зарязахме лозята. Същите лозя родиха доста богата годишна продукция. Разчитам това като добра прокоба за здраве и благополучие “, обърна се Илияна Йотова към жителите и гостите на града. Тя поздрави сухиндолци за трудолюбието, за това, че съхраняват и предават традициите от потомство на потомство.

В местността „ Димчански завой “ вицепрезидентът взе участие в обредното зарязване на лозята. По-рано Илияна Йотова организира среща с кмета на община Сухиндол инж. Пламен Чернев, на която бяха разисквани проблемите с обезлюдяването и опазването на чистата природа на района. От общината показаха своите терзания по отношение на плана за създаване на цех за горене на боклуци, който ще замърси въздуха, водите и почвата на плодородната земя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР