За пазара на недвижими имоти в Кейптаун годината не стартира

...
За пазара на недвижими имоти в Кейптаун годината не стартира
Коментари Харесай

Светло бъдеще за този имотен пазар

За пазара на недвижими парцели в Кейптаун годината не започва добре. През първите три месеца се регистрира най-силния спад на тримесечна база за последните 10 години в границите на 3.2%. Въпреки това анализаторите са оптимисти и чакат възобновяване. За интервала 2007-2017 гг. цените на жилищата в ЮАР са се намалили с 4.8%. Възстановяването на пазара през обсъждания интервал не е било с един и същи ритъм, сочат данните на Националния статистически институт на страната.

Опасността от реквизиция на земята още повече затрудни възобновяване на пазара на недвижими парцели. Новата корекция на Конституцията на ЮАР от есента на 2019 година внесе изясненост в законодателството. И макар, че тя към момента публично не е утвърдена от Народното събрание в комбиниране с майските избори възвърне част от доверието в сегмента. Според анализатори, обаче надали жилищният пазар ще бъде повлиян.

„ След изборите през месец май виждаме постепенно, само че устойчиво възобновяване на пазара на фона на доста усъвършенствана политическа конюнктура, която стабилизира стопанската система. Независимо от общата неустановеност, вероятностите са добри”, споделя Андрю Холдинг, изпълнителен шеф на Pam Golding Properties.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР