За пътуванията си в различни измерения, за селенията си и

...
За пътуванията си в различни измерения, за селенията си и
Коментари Харесай

Нова изложба разкрива видими и невидими измерения

 %d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%b9  a-yanev-5
За пътуванията си в разнообразни измерения, за селенията си и размислите за безконечните въпроси, които го вълнуват- това споделя посредством картините си художникът Андрей Янев в идната галерия “Измерения”. Тя ще бъде открита на 6- ти март, в столичната изложба “Форум” и демонстрира акварели, някои от които с внушителни за акварелната техника мокро в мокро или алаприма размери 140 х 110 см. “Това са визии и пътувания в другите мои забележими и невидими измерения”, споделя създателят.

Може би едно от най – щастливите пътувания, които съм имал, е обвързвано със Света гора. Успяхме при нечуван сняг на Света гора да слезем от манастира Симоно-Петра. Покривката бе 160 см., и температурите- минусови, в близост сломени дървета, затрупани пътеки и оцеляхме. Това се случи на 12.01 2017г. Божията майка бе с нас, описа пред “Труд” художникът. Той счита, че Света гора е пътешестване във времето. Колкото повече пътуваш толкоз по -далеч е тя от теб. “Света гора е измерение оттатък забележимото. Докосване до истините за цената и същността на нашия земен път. “, разкрива Янев.

За “Измерения” той е въодушевен и от една фраза на испанския стихотворец Антонио Мачадо: “Това не е око, тъй като ти го виждаш, а е око тъй като То те гледа!
“Бих добавил и част от мое стихотворение “Моите Брегове” от 1999- та година:…Уж, бях там, и там, а на никое място ме няма!
Реалност жива, преплетена с безплътност…”, доверява художникът.

Според него, в пътуванията ни съпътства повече щастието, а неговото измерение е рисуването с всички изразни средства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР