За първите 4 дни над 400 военнослужещи и 67 броя

...
За първите 4 дни над 400 военнослужещи и 67 броя
Коментари Харесай

Над 400 военни помагат на пострадалите от наводнението, чакат 600 доброволци

За първите 4 дни над 400 военнослужещи и 67 броя профилирана инженерна техника е била на място. Днес на терен има 110 военнослужещи, разпръснати в трите села с резачки и профилирана техника. Има и два хеликоптера от авиобаза „ Крумово “.

Това съобщи Димитър Стоянов, длъжностен министър на защитата по време на визитата си в наводненото село Слатина, съобщи БГНЕС.

В момента на терен има както хора, по този начин и военна техника от 61 бригада, от 3 авиационна база, от 24 авиационна база, от 110 полк и от 91 инженерен полк. Координацията я реализира регионалният шеф. „ Той концентрира техниката там, където е най-необходимо ”, сподели Стоянов. Министърът изясни, че разчистването продължава с ускорени темпове и няма да спре и на следващия ден, макар че е почивен ден.

Той изрече признателност към доброволците през днешния ден, които са били над 100 индивида и съобщи че на следващия ден се чакат над 600 доброволци , които да оказват помощ в трите най-тежко потърпевши села.

Стоянов акцентира, че първо би трябвало да се изчистят коритата на реките, с цел да може, в случай че има нов дъжд, да отнесе водата и на второ място улиците би трябвало да бъдат почистени, с цел да може да се стигне до почистването на повече домове.

Стоянов съобщи, че се надява скоро да се обясни повода довела до бедствието в пловдивските села. „ Задължително би трябвало да се подхващат превантивни ограничения. Идва сезонът на по-обилните дъждове, коритата би трябвало да бъдат изчистени, Министерски съвет би трябвало да откри средства и да ги отпусне към регионалните градове ”, безапелационен е той. Според него непочистените корита не са казусът за тежките наводнения в село Слатина, а по-скоро са огромните количества дъжд, които са паднали. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР