За първи път в спортната си история Шумен ще е

...
За първи път в спортната си история Шумен ще е
Коментари Харесай

За първи път Шумен е домакин на официален мач на национален отбор на България

За първи път в спортната си история Шумен ще е хазаин на формален мач на внушителен народен тим на България. На 15 октомври, неделя в зала “Арена Шумен ” женският отбор по хандбал ще одобри Черна гора. Двубоят е от квалификациите за Европейското състезание през 2024 година

Началният час на дуела е 17,00, а входът за фенове е свободен, предава shum.bg. 

България е в група 6 на квалификациите с тимовете на Сърбия, Черна гора и Турция, като националките започват пресявките с посещение на Сърбия на 11 октомври, след което е срещата в Шумен с Черна гора. Останалите срещи от групата ще се играят при започване на идната година, като за домакинските срещи на българския тим още веднъж е декларирана “Арена Шумен ”.

“Българската федерация предложи залата в Шумен за мачовете на тима, тъй като дава отговор на стандартите на Европейската федерация за осъществяване на срещи от подобен сан. Изискванията на Европейската хандбална централа са доста. Успяваме да се оправим и да подготвим всичко, като  подпомагане ни оказва и общинското дружество “Общински жилища и парцели ”, изясни за ШУМ.БГ Милен Янев от БФХ.

За евроквалификацията в зала “Арена Шумен ” ще се сложи спомагателна настилка, която евроцентралата изисква поради телевизионните предавания. Около терена ще са разположени  и лед табла на рекламодатели.

Отборът на България не е измежду любимците в групата и ще се нуждае от поддръжката на публиката. Съперниците на националките са с опит на интернационалната хандбална сцена, като например Черна гора е измежду водещите тимове, а на последното европейско състезание завоюва бронзови медали.

В състава на националния дамски тим на България са и две девойки от шуменската хандбална школа – Ирене Иванова и Габриела Стефанова. За първите срещи от групата ще липсват две от мощните състезателки – Лора Сарандева и Полина Генчева. Старши треньор на женския народен тим е Димитър Николов, който развива треньорска кариера в Португалия, оказва помощ му специалистката от школата на ХК „ Етър 64 “ (Велико Търново) Миглена Христова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР