За първи път в Китай замразиха жена по криогенен метод.

...
За първи път в Китай замразиха жена по криогенен метод.
Коментари Харесай

В Китай замразиха криогенно жена

За първи път в Китай замразиха жена по криогенен способ. Криогениката съставлява надълбоко заледяване на неотдавна умряли хора или даже единствено елементи от телета им, като да вземем за пример мозъците им, с вярата, че един ден те ще могат да бъдат върнати към живот.

Тематиката е цялостна както с научни диспути, по този начин и със съществени дози псевдонаука, легенди и фантастика. Но Жан Уенлиан е умряла от рак на белия дроб и нейният брачен партньор е изискал тялото й да бъде криогенно замразено. Процедурата, при която Уенлиан е била сложена в 2000 литра течен азот с лицето надолу, е била осъществена в Биологичната група Иинфенг в Жинан.

При криогениката всичко зависи от времето. Телата на умрелите се замразяват незабавно, откакто сърцата им спрат да бият. Всъщност, терминът “замразяват ” е малко неакуратен, тъй като една от задачите е и да се избегне образуването на кристали. По-скоро би трябвало да се употребява термина “светкавично изстудяване ”, който е по-точно изложение на процеса.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР