За първи път в историята пускат товарен кораб, задвижван частично

...
За първи път в историята пускат товарен кораб, задвижван частично
Коментари Харесай

Пускат товарен кораб, задвижван частично от кайт платно

За първи път в историята пускат товарен транспортен съд, задвижван отчасти от кайт платно. Това е още един ход в устрема към превоз, който не замърсява околната среда с въглероден диоксид.

154-метровото транспортно средство носи името Ville de Bordeaux. В началото на идната година то ще разгърне своето хвърчило с величина близо 500 квадратни метра, с цел да пътува през Атлантическия океан. Планирано е корабът да премине през 6 месеца проби, преди да бъде постоянно употребен за транспорт на товари.

Хвърчилото има свое лично име – Seawing. То е създадено от френската компания Airseas и съгласно първичните калкулации ще понижи разхода на гориво и излъчванията на кораба с към 20 %.

Товарните кораби транспортират повече от 80% от всички артикули, търгувани в международен мащаб, само че също по този начин съставляват съвсем 3% от излъчванията на въглероден диоксид, основани от индивида. Airseas споделя, че технологията ѝ е автоматизирана и може да бъде конфигурирана на всеки кораб - без значение от размера му – и то единствено за няколко дни.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР