За първи път в историята на българското образование български университет

...
За първи път в историята на българското образование български университет
Коментари Харесай

1300 кандидат-студенти положиха онлайн предварителни приемни изпити в УНСС

За първи път в историята на българското обучение български университет организира онлайн изпити чрез мобилна облачна услуга за цифрова идентификация и автентикация непосредствено през смарт телефон. В края на юни Университетът за национално и международно стопанство (УНСС) организира онлайн предварителни кандидатстудентски изпити с потребление на създаденото в България мобилно приложение за отдалечена е-идентификация на българската компания Evrotrust Technologies.

От опцията за онлайн изпит и цифровата идентификация на Evrotrust са се възползвали общо 1300 кандидат-студенти в УНСС, сочат данните на университета. Преди началото на изпита УНСС организира видео и аудио запис и инспекция на помещението, в което се намира кандидат-студентът, както и видео и аудио запис на работната маса/бюро. По време на изпита е осъществено непрестанно различаване на облика на претендента посредством съпоставяне със фотографията му в регистъра на Министерство на вътрешните работи и е оценен звуковият декор на помещението, в което е извършен изпитът, с цел да не се допусне преписване или подсещане.

Провеждането на предварителните онлайн приемни изпити икономисва време на претендентите и подсигурява работа в безвредна от позиция на здравето среда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР