За първи път в Благоевград! С внушителен мултимедиен светлинен спектакъл

...
За първи път в Благоевград! С внушителен мултимедиен светлинен спектакъл
Коментари Харесай

Инфраструктурни проекти за съвременния облик на Благоевград оживяват в уникално 3D светлинно шоу за 111 години от Освобождението на Горна Джумая

За първи път в Благоевград! С величествен мултимедиен светлинен театър „ Градът на съвремието “, комбиниран с пиромюзикъл и празничен концерт на отбор „ Пирин “, Благоевград ще означи 111 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско господство.

По време на мултимедийното шоу ще бъдат презентирани 3D резултати на инфраструктурни планове, свързани с идентичността и образа на Благоевград.
Зрелищният театър под намерено небе ще започва в 20.30 часа на площад „ Георги Измирлиев “. Преди това жителите и гостите на града ще могат да се насладят на церемониален концерт на отбор „ Пирин “ под надпис „ …и за Свобода “, чийто начален час е 19.30 часа.

Богатата със събития стратегия за празника на Благоевград ще стартира на 5 октомври в 9.00 часа в двора на църквата „ Въведение Богородично “. Там ще бъде отслужена панахида за починалите за Освобождението на Горна Джумая от османско господство и в символ на респект ще бъдат положени цветя пред паметния знак на майор Иван Павлович Орлински, на паметната плоча на военачалник Спас Георгиев и на паметните знаци в двора на черквата.

В 10.00 часа на площад „ Македония “ ще бъде издигнато националното знаме на Република България, а незабавно по-късно в 10.30 часа на площад „ Мите Марков “ ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Македоно-Одринското опълчение „ Майка България “.
Честванията ще продължат с тържествена сесия на Общински съвет – Благоевград от 17.30 часа в зала „ 22 септември “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР