За първи път в България световни playback театрални компании гостуват

...
За първи път в България световни playback театрални компании гостуват
Коментари Харесай

За първи път в България световни playback театрални компании гостуват в рамките на Европейски Playback театрален фестивал

За първи път в България международни playback театрални компании гостуват в границите на Европейски Playback сценичен фестивал, проведен от Сдружение " Творци " и Playback спектакъл “Тук и в този момент ” с партньорството на РЦСИ “Топлоцентрала ”.

Европейски Playback сценичен фестивал София 2022 “Корени и криле ” 17-20 ноември онлайн е част от традиция в света на Playback театъра. Първият фестивал е извършен във Франция през 2005 година, а последният - в Унгария през 2017 година, на който е взето решението playback спектакъл „ Тук и в този момент ” от България да бъде идващият хазаин на събитието. От тогава стартира подготовката за него.

Много неща се трансформират от 2017 година насам, само че едно остава непроменено – непрекъснатата отдаденост и увереност на един човек това събитие да се случи. Подкрепена от доста хора от България и по света, Цвета Балийска, програмен и изпълнителен шеф на Европейски Playback сценичен фестивал 2020/22 не се отхвърля и резултатите са налице.

Програмата е разпределена в 4 дни и включва гала по разкриване и закриване, избор от 9 групи, 18 уъркшопа, 9 представления, музика или Playback джем сесии.

Участие ще взимат театрални обединения и артисти както от България, по този начин и от Унгария, Изрaел, Нидерландия, Норвегия, Русия, Швеция, Швейцария.

27 невероятни обучители от няколко континента и 9 Playback театрални компании от 7 страни ще бъдат в центъра на вечерната стратегия.

Всички представления ще се състоят в Регионален център за модерни изкуства “Топлоцентрала " и ще бъдат на британски език.

Playback театърът ( “to play it back ” - да изиграеш отново) е импровизационен спектакъл, основан на персоналните истории на хората от публиката. Той има конструкция, форма и темп, само че няма сюжет. Актьорите употребяват умеенето си да слушат, да вникват в прекарванията на другите и творчеството си, с цел да „ върнат назад ” разказаните истории. На живо и непринудено се извършва и музиката към тях. Playback театърът дава опция на всеки да избере ролята си – дали ще е участник, основен воин или фен. Подарете си незабравимо прекарване и персонална промяна посредством съ-творчеството сред аудитория и актьори от целия свят!

Цялата информация за програмата и семинарите може да намерите тук: https://eptg2020.eu/.
`За

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР