За първи път в България беше почетена паметта на руските

...
За първи път в България беше почетена паметта на руските
Коментари Харесай

Атака отбеляза часа и деня на хитлеристката агресия срещу Русия

За първи път в България беше почетена паметта на съветските воини, починали във Втората международна война, в деня и часа, когато стартира нападението на Хитлеристка Германия против Русия.

Инициативата беше проведена от " Атака " и се организира тъкмо в 4 ч. сутринта на 22 юни пред Паметника на Съветската войска в София. Към водача Волен Сидеров и народните представители от партията се причислиха представители на публични организации, Съюзът на ветераните в България и шефът на Руския културно-информационен център у нас.

Сидеров беше единственият български политик и водач на парламентарна група, който уважи паметта на падналите за свободата на Европа от хитлерофашизма.
Волен Сидеров: Когато приказваме за тази дата, би трябвало да кажем наложително, че от самото начало тази военна експанзия на Хитлер беше готова, финансирана и насочвана от Запада. Англия, Франция и Съединени американски щати вършиха всичко допустимо Германия да се милитаризира. Английски и немски компании участваха в немски химически и военни концерни, без които милитаризирането на Германия беше невероятно.Западът си " затваряше очите " за всички нарушавания на Хитлер по интернационалните контракти. През 1938 година същият Запад подари на Хитлер две суверенни страни - Чехословакия и Австрия. Дори, когато сякаш стартира война с него, същият Запад не водеше същински военни дейности против Германия. Всичко това беше за да се насочи Хитлеристка Германия към Русия и тя да бъде унищожена, единствено че Русия устоя. Тя отбрани освен Отечеството си, само че избави и Европа от тъмните сили на хитлеризма. Време е също по този начин да се признае ролята на Сталин като общественик и главнокомандващ за тази победа.  © Владимир Шоков / Българска телеграфна агенция
Сидеров и сътрудниците му от " Атака " сервираха венци пред паметника на Съветската войска. С цветя те бяха изписали " Помним ". " Вечна памет на всички бойци и офицери, починали за свободата на Русия и Европа ", заключи Сидеров.

Директорът на Руския културно-информационен център у нас Павел Журавльов благодари за отбелязването на тази дата. " Радваме се, че в България има хора, които към момента помнят тези страници на историята ", сподели още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР