За първи път в акцията за издирване на двамата изгубени

...
За първи път в акцията за издирване на двамата изгубени
Коментари Харесай

Военни с дрон ще търсят изгубените баща и син в Стара планина

За първи път в акцията за търсене на двамата изгубени туристи в Стара планина се включиха и военнослужещи. 15 военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада потеглиха с дрон към върха, с цел да обзет по-голям периметър, заяви trafficnews.bg.

Рано сутринта нагоре поеха и осем души спасители. С тях са и две подготвени кучета. Ще бъде обходен дребен, само че извънреден рисков периметър по поречието на река Тунджа. Това ще отнеме целия ден. В събота по време на издирването един от спасителите на Планинската спасителка работа се е подхлъзнал в стръмен сектор и е паднал в ледените води на река Тунджа в Стара планина. Това заяви шефът на службата Емил Нешев.

Днес е последният ден на акцията в Стара планина, която има за цел да открие изгубените татко и наследник. Търсенето минава при сурови условия. В подножието на най-високия връх в Стара планина – връх Ботев, има плевел вятър, чувството е за минус 25 градуса по целзий. След петия ден възможностите стават минимални, само че околните не губят вяра, че изгубените татко и наследник ще бъдат открити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР