За първи път в 31-годишната си история Световният пробег на

...
За първи път в 31-годишната си история Световният пробег на
Коментари Харесай

За първи път "Световният пробег на мира" ще започне от България

За първи път в 31-годишната си история " Световният пробег на мира " ще стартира своята обиколка от България. Инициативата ще бъде открита на 27 февруари от 11.00 часа пред Националния стадион " Васил Левски ".

До 4 март пробегът ще премине през 11 града в България преди да се насочи към Гърция, с цел да обиколи общо 48 страни в Европа. Българският маршрут включва Пловдив, София, Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница, Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански и Петрич.

" Световният пробег на мира " е най-мащабната и най-продължителната всеобща демонстрация, отдадена на мира. Инициативата се провежда и организира от доброволци в тясно съдействие със спортни клубове, учебни заведения, локални и национални държавни органи в съответните страни.

В България самодейността ще се организира под патронажа на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова и с поддръжката на Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата и Министерството на образованието и науката.



" Световният пробег на мира " се управлява от американската организация с нестопанска цел Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run. Организаторите разясняват, че не събират средства, не пропагандират политически дела, а насочат " покана към всеки да направи стъпка към един по-добър свят ".

" Поздравявам България и ви поздравявам за семейството на старта на " Пробега на мира " през 2018 година Нека светлината на факела просветли сърцата и мозъците на всички, които срещнете по пътя си. Затова вие, българи, вървете напред и превърнете най-ценната фантазия за мир в жива действителност. Повярвайте! Аз съм с вас на всяка крачка по пътя! ", съобщи някогашният на президент на ЮНЕСКО от 2009 до 2011 година Дейвидсън Хепбърн, който ще управлява 35-ата конференция на организацията за обучение, просвета и просвета.

 Легендарният американски лекоатлет Карл Луис е една от най-известните персони, които са били част от
Легендарният американски лекоатлет Карл Луис е една от най-известните персони, които са били част от " Световния пробег на мира "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР