За първи път тенисист с ръст над два метра стигна

...
За първи път тенисист с ръст над два метра стигна
Коментари Харесай

За първи път двуметров тенисист на финал в Шлема

За първи път тенисист с растеж над два метра стигна край на шампионат от „ Големия шлем ". 203-сантиметровият Кевин Андерсън го направи на US Open след победа над Пабло Кареньо Буста (Испания). Съперник на южноафриканеца довечера ще бъде различен испанец - лидерът в ранглистата Рафаел Надал (Исп), който пък обърна един различен колос - Хуан Мартин дел Потро.

„ Направо нямам думи! Пътят бе дълъг и сложен, само че е привилегия да играеш с някои от най-хубавите в историята и че са ти дали късмет да стигнеш надалеч в шампионата. И двамата за първи път стигнахме до този стадий на най-големия стадион за тенис в света. В края нямаше по какъв начин да сдържа страстите си. На седмото небе съм ", показа Андерсън.

По-рано през сезона той падна до №80 в ранглистата, откакто пропусна откритото на Австралия поради травма на бедрото. 31-годишният експерт в сервиса е първият от Южна Африка на край на US Open след Клиф Дриздейл през 1965 година и първият от тази страна, стигнал до мач за купа в „ Големия шлем ", след Кевин Кърън, който на Australia Open през 1984 година загуби от Матс Виландер.

Андерсън е 32-и в света и по този начин стана тенисистът с най-ниско класиране на край на US Open от въвеждането на ранглистата на АТP през 1973 година В „ Големия шлем " този връх се държи от Жо-Вилфрид Цонга (Франция), който бе 38-и на финала в откритото на Австралия през 2008 година, когато отстъпи пред Новак Джокович.

Надал ще опита да завоюва третата си купа на US Open след 2010 и 2013 година Испанецът води 4:0 против Андерсън, като е изгубил единствено един сет.

„ Този край значи доста за мен. След няколко сложни години с травми и други проблеми сезонът ми е необикновен. Страхотно е още веднъж да играя за купата на този корт, пред тази аудитория ", сподели Надал. За последно той завоюва шампионат на твърди кортове в Доха през 2014 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР