За първи път се случва такова огнище, в което са

...
За първи път се случва такова огнище, в което са
Коментари Харесай

Кунчев с тревожни данни за вируса в Сърница

За първи път се случва такова огнище, в което са забъркани 3 области, разяснява доцентът Заразените с ковид в Сърница стават 14
Тревожни данни за новото огнище на ковид у нас - Сърница, даде основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Заразените са към този момент 14, двама от тях са служителки в общината. Направени са 80 теста, популацията е малко над 3000 души.

Почти всичко в града е затворено, по-големите магазини, банките, кафенета, всички места, на които могат да се съберат повече хора.

" За първи път се случва такова огнище, в което са забъркани 3 области – Благоевградска, Пазарджишка и Смолянска. Работим с сътрудниците и търсим възможна епидемиологична връзка сред случаите в село Осина, Благоевградско, и с работата на едно дружество в Девин, където работят хора и от трите области, от трите обитаеми места ", съобщи на видеоконферентна връзка с кмета на града основният държавен здравен контрольор.

Градоначалникът Неби Бозов приканва хората да не влизат в Сърница в случай че това не е безусловно неотложно. Същото помолиха и от РЗИ, макар че градът още не е карантиниран. Предстои това да бъде решено.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР