За първи път се проверяват българи с имоти в Дубай,

...
За първи път се проверяват българи с имоти в Дубай,
Коментари Харесай

Брокер: Немалко клиенти от България се интересуват от луксозни имоти в Дубай

За първи път се ревизират българи с парцели в Дубай, сова заяви шефът на Национална агенция за приходите в " Денят стартира " на Българска национална телевизия. Той изясни, че все още има информация за към 200 души. Според брокерски организации, ползата към арабската страна е повишен през последната година и поради неналичието на налози.

Засилен е ползата на българи към парцели в Дубай през последните месеци. Причината - за персонално прилагане или за вложения и обезпечена рентабилност, изясняват брокери.

" Клиентите, които отдават чартърен, генерират рентабилност от наеми, която е в рамките от 10 до 20% годишна рентабилност, което за нашите български стандарти звучи немислимо. И рентабилност от препродажба или тъй наречените " флипване " на парцели - известна техника за разнообразни вложители на интернационално равнище. Купуваш един парцел, задържаш го за несъмнено време и го продаваш ", сподели Никола Стоянов - създател и основен акционер на организация за първокласни парцели.



Липсата на налози в Дубай, продажбата на жилища до ключ, действителна площ и обезпечено покрито паркомясто, притегля от ден на ден клиенти. Оказва се, че долната ценова граница в емирството е идентична с българския пазар - сред 2 и 3 хиляди евро за квадрат.

" Клиентите от България се интересуват от междинен ценови сегмент, който стартира от към 200-250 хиляди евро за жилища с една спалня. Имаме и значително клиенти от България, които се интересуват от първокласни парцели във високия ценови клас, който в Дубай се смята за над 3-4 млн. евро. Като за 3-4 млн. евро можеш да купиш и вила и огромни пентхауси ", изясни Стоянов.

Около 200 индивида са българите с парцели в Дубай, събощи шефът на Национална агенция за приходите

" 23-ма българи са тествани с парцели в дубай. 21 са приключили. Проверки са правени, не проверки. Четири проверки има, по които от едната към момента чакаме от Дубай информация. Засега са открити като общ размер някъде към 100 и нещо хиляди, не беше кой знае каква сума, да се досъбере и мисля, че в хода на проверките ще бъдат събрани тези доходи ", изясни Борис Михайлов.



Шефът на Национална агенция за приходите изясни вероятните способи, по които българите са придобили парцели в арабската страна.

" Хората отиват и се женят там. Примерно, красиви дами отиват и взимат съответните мъже и да са получили парцелите по този метод. Ние това ще го проверим. Възможно е хората да са проработили парите в България, а да са решили да си купат парцели в Дубай ".

Михайлов посочи още, че офшорните зони са недостъпни за надзор, като сега се вършат инспекции на банкови сметки, само че единствено в страните, подписали съглашението за продан на банкова информация.

" Благодарение на този продан, който вършим от години много страни са подписали подобен продан, ние можем да създадем подобен продан и го вършим. Не са цялостен размер и не на всички места ни дават информация. Примерно Дубай не дават за банковите сметки информация. И от други страни не се дава, тъй че офшорната тематика към момента е офшорна ".

Ако в проверката откри, че тези средствата, с които са купени парцелите в Дубай нямат учредения или не са декларирани, върху тях ще бъде натрапен 10 процентен налог, със съответната рента, заяви шефът на Национална агенция за приходите, а в пълномощията на КПКОНПИ е да реши дали да конфискува недвижимото имущество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР