За първи път руският президент Владимир Путин ще разговаря лично

...
За първи път руският президент Владимир Путин ще разговаря лично
Коментари Харесай

Историческа среща в Париж за бъдещето на Източна Украйна

За първи път съветският президент Владимир Путин ще беседва персонално с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, откогато той пое поста. Двамата са в Париж за среща на " Нормандската четворка ". Зеленски и Путин, дружно с водачите на Франция и Германия ще търсят решения за бъдещето на Източна Украйна.

 © БГНЕС
След три години застой, ориста на Източна Украйна още веднъж е на масата на договарянията. Историческа среща. Исторически пробив обаче, не се чака.

Разговорите във френската столица ще се концентрират върху Минските съглашения отпреди 5 години - които предвиждаха неотложно прекъсване на огъня, евакуиране на тежките оръжия, връщане на Киев на териториите под сепаратистки надзор, предоставяне на автономност на тези територии и осъществяване на локални избори.

Украинската съпротива изпрати Володимир Зеленски във френската столица с всеобщи митинги. Опасенията им са, че досегашният комедиен артист ще капитулира пред Владимир Путин.

В Източна Украйна очакванията отстъпват пред страха от разгръщане на спора.
Олексий Бобир, притежател на цех: Единствено желая стрелбата по фабриката да спре. Хората да стартират да живеят обикновено, да работят обикновено.
" Нормандската четворка " се среща в миг, когато Франция към този момент пети ден е блокирана от транспортна стачка поради пенсионната промяна. В Елисейския замък гледат на форума и като късмет Еманюел Макрон да възвърне имиджа си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР