За първи път празникът на Варна се отбелязва през 2007

...
За първи път празникът на Варна се отбелязва през 2007
Коментари Харесай

Евродепутатът от СДС Александър Йорданов уважи празника на Варна

За първи път празникът на Варна се отбелязва през 2007 година.Оттогава традицията се съблюдава всяка година.

Тържествата за празника на Варна започнаха в 9 часа сутринта с тържествена архиерейска Света литургия в Катедралния храм „ Успение Богородично “, отслужена от Негово преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

Десетки седесари от морския град участваха в тържествения обред по издигането на флаговете на града, България и Европейския съюз от 10,30 часа, след което се включиха в литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

Сред сините варненци беше и евродепутатът от Съюз на демократичните сили Александър Йорданов /който също е варненец/. Присъстваха също и Председателят на СДС-Варна и Зам.председател на Общинския съвет Д-р Янко Станев,Областнят ръководител Желез Железов, Валентин Станев -член на НИС на Съюз на демократичните сили, Председателят на МСДС-Варна Георги Спасов, десетки членове и симпатизанти на синята концепция.

Александър Йорданов не пропусна мотива да се види с доста свои съграждани и другари, които останаха задоволени от обстоятелството,че умерено могат да приказват и дискутират със своя представител в европарламента.

Празничните мероприятия не престават. Предвидени са доста занимания за децата и техните родители в Морската градина, а вечерта ще предложи богата културна стратегия – концерти на подиуми в градския парк и Летния спектакъл. В 20:30 часа на площад „ Независимост “ ще стартира обичайният концерт със солисти и оркестър на Държавната опера- Варна, с диригент Кръстин Настев.

В зоната на пристанището тъкмо в 20 часа стартира концерт, в който ще вземат участие доста обичани реализатори.

Кулминацията на празненствата е в 23 часа, когато от морето във Варненския залив ще бъде показано лазерно шоу и празнична заря.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР