За първи път от над 20 години насам ноември ще

...
За първи път от над 20 години насам ноември ще
Коментари Харесай

Държавата цъфти, бюджетният дефицит през ноември се стопи до 0,6%

" За първи път от над 20 години насам ноември ще сме събрали повече налози, в сравнение с страната е похарчила и ще имаме понижение на недостига от 0,8 на 0,6 %, което напълно умерено ни разрешава да сме в границите на 3% недостиг за декември. Мерките за събиране на налозите стартират да дават резултат ".

Това разгласи пред публицисти в Народното събрание министърът на финансите Асен Василев, който се срещна с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и Христо Иванов, един от водачите в обединението " Продължаваме Промяната - Демократична България " (ПП-ДБ). Поводът за срещата е изработването на правилник, по който да се случват назначенията в регулаторните органи, и вчерашният избор на подуправител на НЗОК, съобщи Българска телеграфна агенция.

Асен Василев разяснява, че огромната част от фискалните ограничения са влезнали в действие на 5 октомври

и събираемостта се е вдигала доста.

" Така че сме на път да си преизпълним бюджета с по-малък недостиг от това, което е заложено. Имаме доста ясна рамка за бюджета за следващата година, има някои неща, които би трябвало да се доогледат в данъчните закони, само че това дава една постоянна основа ", разяснява финансовият министър. Той заяви, че по време на срещата е била разисквана поддръжката за бюджета.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР