За първи път от началото на пандемията, след близо 4-месечно

...
За първи път от началото на пандемията, след близо 4-месечно
Коментари Харесай

Лувърът отвори за посетители при строги мерки

За първи път от началото на пандемията, след близо 4-месечно спиране, парижкият Лувър още веднъж отвори порти, съобщи France 24.

Всички гости са задължени да носят маски, въведена е еднопосочна система за придвижване в постройката, управлява се и броят на хората. Една трета от галериите към момента са недостъпни, а искащите да видят фамозната „ Мона Лиза “ ще би трябвало да застанат на обозначени за задачата места, осигуряващи им обществена отдалеченост от останалите. Към момента напор на туристи не се чака поради рестрикциите за пътешестване сред страните.

„ Губим 80% от публиката си. В най-хубавия случай ще бъдем с 20-30% надолу по отношение на предишното лято – сред 4 000 и 10 000 посетителя дневно “, съобщи за „ Франс Прес “ шефът Жан-Люк Мартинес. От затварянето си на 13 март музеят е изгубил почти 40 млн. евро.

Тази заран екскурзоводи стачкуваха пред постройката му с изказванието, че държавното управление не прави задоволително, с цел да подкрепи заетите в туристическата промишленост.
gettyimages-1224906323.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР