За първи път от началото на пандемията от новия коронавирус

...
За първи път от началото на пандемията от новия коронавирус
Коментари Харесай

Ким Чен-ун за първи път се появи с маска, нареди елиминиране на коронавируса

За първи път от началото на пандемията от новия ковид севернокорейските медии разгласиха фрагменти, на които държавният началник Ким Чен-ун носи светлосиня здравна маска, заяви южнокорейската организация Йонхап.

Севернокорейската публична осведомителна организация КЦТА заяви през днешния ден за първи случай на ковид в страната. По този мотив беше извършено съвещание на Политбюро на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия, управлявано от Ким Чен-ун. Всички участници в срещата бяха с маски, като водачът смъкна своята по време на речта си. Кадри от началото на съвещанието бяха показани от националната телевизия.

" За първи път държавните медии демонстрираха ръководителят (на Държавния съвет на КНДР) да носи маска по време на обществено събитие. Това демонстрира какъв брой съществено управляващите одобряват обстановката с ковид ", означи Йонхап.

На съвещанието водачът на Северна Корея подреди блокиране на всички градове и окръзи. По думите му задачата на управляващите е да отстраняват вируса допустимо най-бързо, да предотвратят разпространяването му и да обезпечат бързо лекуване на заразилите се.

На срещата бяха отправени рецензии към чиновниците в бранша за битка с епидемиите за " безнаказаност и непросветеност ", като беше подчертана нуждата здравната система да бъде сложена в режим на " оптималната незабавна карантина ".

В неделя управляващите в столицата Пхенян направили разбор на проби, взети от пациенти с тресчица, и стигнали до заключението, че пробите са идентични с тези на подварианта ВА.2 на Омикрон.

КЦТА не посочи броя на откритите случаи. Според Йонхап обаче има доста инфектирани.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР