За първи път от края на май броят на хората,

...
За първи път от края на май броят на хората,
Коментари Харесай

Заразени чакат в коридорите за свободни ковид легла в пазарджишката болница

За първи път от края на май броят на хората, настанени в лечебни заведения поради коронавирусна зараза, надвиши 4000, откакто през последното денонощие са признати още 85 души. Почти няма смяна в броя на настанените в интензивни отделения - те са 334 души.

Многопрофилната болница в Пазарджик, където работи единственото Спешно поделение в региона, е претрупана, предава БНР. Налага се заболели да престояват в коридорите, до момента в който бъдат открити свободни коронавирус кревати, сподели шефът на болничното заведение доктор Красимир Темнилов.

" Имаме и болни медицински сестри. Спешното поделение е прекомерно натоварено - кола за спешна помощ след кола за спешна помощ вкарва пациентите и в един миг то се " запушва “ от пациенти. Тези пациенти би трябвало да бъдат обработени, да се изследват, да бъдат прегледани, съветвани от интернист. Всичко това изисква време. Като нямаме място, започваме да звъним по другите лечебни заведения и да питаме дали някой ще може да одобри съответния пациент. Преди имаше координатор - телефон, на който координираше сред лечебните заведения, а в този момент сега се мъчим да осигурим пациентите. Здравната система към този момент се претрупа задоволително доста ", разяснява още шефът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР