За първи път от един месец насам Световната здравна организация

...
За първи път от един месец насам Световната здравна организация
Коментари Харесай

След месец прекъсване - СЗО достави хуманитарна помощ на болницата „Аш Шифа“ в Газа

За първи път от един месец насам Световната здравна организация (СЗО) съумя да достави филантропична помощ на болничното заведение " Аш Шифа ", ситуирана в северната част на линията Газа, заяви генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, съобщи ТАСС.

" След повече от месец СЗО и сътрудниците [на организацията] съумяха да получат достъп до болница " Аш Шифа " в северната част на Газа и да доставят там 19 000 литра гориво, животоспасяващи медикаменти за 150 пациенти и медикаменти за 50 деца, страдащи от тежко остро недохранване ", уточни Гебрейесус на страницата си в обществената мрежа " Екс ".

Ръководителят на СЗО също по този начин съобщи, че в медицинския център остават повече от 240 пациенти, подпомагани от лекари доброволци, на които мощно липсват " медикаменти, гориво, вода и храна ". " Нивото на разрушенията на територията на болничното заведение не може да се опише ", акцентира още Гебрейесус, като още веднъж прикани за неотложно преустановяване на огъня в палестинския анклав.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР