За първи път филмовата корпорация Марвел пусна филм с главна

...
За първи път филмовата корпорация Марвел пусна филм с главна
Коментари Харесай

Камала Хан - първото мюсюлманско момиче, герой на Марвел

За първи път филмовата корпорация Марвел пусна филм с основна героиня - мюсюлманско момиче. 16-годишната пакистанка Иман Велани играе тийнейджърката Камала Хан – младо момиче от Ню Джърси с огромно въображение, което обича видео игрите и написа фентъзи със своите супер-идоли. Тя обаче се усеща странна, до момента в който не развива супер сили като тези на героите, които боготвори.

Звезди от филмите на Марвел, в това число Бри Ларсън, Марк Ръфало и Кумейл Нанджиани приветстваха Иман Велани в света на киното с постове в обществените мрежи. А самата героиня споделя: 

„ Винаги съм желала подобен живот, само че в никакъв случай не съм си представяла това “, с намек, че животът може да й сервира повече, в сравнение с е очаквала.



Ръфало, прочут като Хълк, приветства Хан в фамилията на Марвъл и похвали компанията за достоверния метод, по който отразява света. А Ларсън, който играе Капитан Марвел във франчайза, разяснява: „ Ти си супергерой, Камала. "

Филмът Ms Marvel, в който вземат участие още Арамис Найт, Саагар Шейх, Риш Шах Зенобия Шроф и Мохан Капур, се чака да тръгне по Disney+ през юни.

Марвел за закона " Не казвай гей "

Междувременно от Marvel Studios обявиха, че изрично осъждат всяко законодателство, засягащо правата на LGBTQ+ общността, след приемането на противоречив законопроект от американски политици във Флорида. Законът, наименуван от критиците законопроектът " Не казвай гей ", лимитира преподаването на полова ориентировка и полова еднаквост на дребни деца в щата.

Компанията Walt Disney, която има Марвел, беше подложена на рецензии, тъй като не употребява голямото си въздействие в щата - дом на Walt Disney World, с цел да се опита да анулира закона. Републиканците, които одобриха противоречивия закон, настояват, че родителите, а не учителите, би трябвало да разискват проблемите за сексуалността с децата си. По-късно основният изпълнителен шеф на Disney Боб Чапек спря политическите дарения на компанията в страната и се извини за мълчанието на компанията.

В изказване Marvel Studios към този момент сподели: „ Ние изрично отхвърляме всяко законодателство, което нарушава главните човешки права на LGBTQIA+ общността.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР