За първи път европеец се качи на върха на годишната

...
За първи път европеец се качи на върха на годишната
Коментари Харесай

Европеец разплака Мъск. Отне му короната по богатство

За първи път европеец се качи на върха на годишната ранглиста за най-богатите хора в света. Това е французинът Бернар Арно, който посрещна Новата година на първото място в листата на Блумбърг. Той детронира Илън Мъск, откакто ексцентричният иноватор загуби над 100 милиарда $ при спад на акциите на фирмите му. За последната година, 500-те най-богати на света са изгубили общо близо един трилион и половина $, съобщи Нова тв.

Бернар Арно е президент на една от най-големите компании за първокласни артикули в света. 73-годишният френски магнат рядко се появява под светлината на прожекторите, даже няма акаунт в Туитър. Въпреки че през 2022 година, положението му спада с 16 милиарда $, Арно оглавява годишната ранглиста на Блумбърг с активи от над 160 милиарда.
-->
Според специалисти, повода за това е постоянството в търсенето на висококачествени артикули от потребителите след пандемията от COVID-19. Именно фирмите на Арно оферират селекция от първокласни облекла, чанти, обувки, бижута питиета и други артикули. Различна е, обаче, обстановката при екслидера на класацията - Илон Мъск.

“Илън Мъск отдава от ден на ден време на Twitter. Изглежда проблемите се натрупват, като проблеми със закона поради неплатени отговорности към сътрудници, които излизат нескрито. И това обърква вложителите в “Тесла ”, тъй като те имат чувството, че той не отдава на компанията вниманието, от което има потребност ", казва Сузана Стрийтър, старши анализатор, Hargreaves Lansdown.

Несигурността в Twitter се отрази извънредно отрицателно на Мъск. През 2022 година, той е изгубил към 133 милиарда $ от чистите си активи. 

Положителна смяна, обаче, регистрира индиецът Гаутам Адани, който е на плюс с към 44 милиарда. Неговите компании се занимават с енергетика, превоз и минна активност.

Компютърният магнат Бил Гейтс се подрежда на четвърто място в листата на Блумбърг. Самият той пък споделя, че е подготвен да се откаже от благосъстоянието си за щедрост, като милиардерът към този момент е раздал над 50 милиарда $. 

Инвеститорът Уорън Бъфет е на пета позиция с благосъстояние от 107 милиарда $ - със същият актив, само че позиция надолу поради по-големи загуби е Джеф Безос, създател на една от най-големите платформи за онлайн търговия. Той изпадна от топ 5 след развода си, края на пандемията и възобновяване на физическите магазини.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР