За първи пърт във волейболната ни история една и същи

...
За първи пърт във волейболната ни история една и същи
Коментари Харесай

Историческо: Пазарджик приема 3 финала за Купа България 2023

За първи пърт във волейболната ни история една и същи град ще бъде хазаин на цели 3 финала от шампионата за Money+ Купа България 2023.

Честта да одобри новия формат се падна на Пазарджик, който за следващ път сподели организаторските си качества.

Днес в зала „ Васил Левски “ в Пазарджик ще се изиграят дуелите за Трофея при мъжете от елитната ни група, от втората група – Висша лига и от женското състезание. В един  и същи ден почитателите на волейбола ще станат очевидци на волейболно представление и доста страсти в дуелите сред най-хубавите в този шампионат.

Входът за мачовете е свободен.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
От 13:00 часа е финалният спор при мъжете за Купа България Висша лига 2023. Един против различен ще се изправят тимовете на Етрополе и Звездец (Горна малина)

Любопитното е, че и двата отбора са от Западната група на второто равнище. И двата противника са с по-задни позиции, като Етрополе е трети, а Звездец четвърти, само че водачите в класиране Миньор и Ботев не успяхада доближат до край.

Всички мачове през днешния ден ще се излъчват по b1b.box

При дамите носителят на Купа България и първенец на България Марица (Пловдив) се изправя през днешния ден против ЦСКА (София) във финала в шампионата Купа България 2023. Двубоят е преди мъжкия край, от 16:00 часа.



Любопитно е, че Марица и ЦСКА играха край един против различен във край още веднъж в Пазарджик през 2021-а година. Тогава маричанки завоюваха трофея след 3:0 гейма.

Пловдивчанки са носители седем пъти на трофея Купа България и през днешния ден ще се опитат да завоюват осмата си Купа.

“Черешката на тортата ” ще бъде конфликтът сред домакините от Хебър (Пазарджик) и Дея спорт (Бургас), които излизат в разногласието за Купата 2023. Двубоят е финален по стратегия и е от 19:00 часа.

“Тигрите ” от Пазарджик са настоящият притежател на Купата на България и излизат за отбрана на Трофея пред лична публитка. Те са носители на Купата общо три пъти до момента. През предходната година завоюваха оценката в зала „ Младост “ в Бургас, надигравайки Нефтохимик 2010 с 3:1.

През този сезон волейболистите на Камило Плачи отстраниха Нефтохимик с 3:0 на полуфинала и зарадваха публиката с безапелационен триумф.

Домакините излизат да се борят за четвъртата си купа и са устремени към втория си приз за този сезон, откакто завоюваха Суперкупата на България.

Отборът на Дея спорт (Бургас) доближава за първи път доближава до край в шампионата. Бургазлии надиграха Берое (Стара Загора) с 3:1 гейма в първата полуфинална среща.

Тимът е воден от новия си треньор Франческу Кадеду, като демонстрира ново лице от началото на тази година.

Бургазлии също разполагат с класни играчи, като излизат да покажат най-хубавото против домакините.

Хебър обаче върви непоколемибо по своя път, като с новия си диагонал Джузепе Саби и с поддръжката на вярната си аудитория излиза за продобиване на Купата.

Очаква се забавен дуел, а за почитателите, които не са в залата, могат да го следят директно по телевизия b1b.box.

Снимки: НВЛ/startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР