За освобождаването на Атанасова от парламента гласуваха 135 народни избраници

...
За освобождаването на Атанасова от парламента гласуваха 135 народни избраници
Коментари Харесай

НС освободи Десислава Атанасова, опозиция и мнозинство се обиждаха на мишки и папагали

За освобождението на Атанасова от Народното събрание гласоподаваха 135 национални избраници от болшинството, а 31 от Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и самостоятелният Радостин Василев бяха срещу това тя да напусне Народното събрание. " Възраждане " пък въобще не участваха в гласуването, макар че излязоха с декларация по същия мотив. 

Опозицията разкри още, че по време на Председателския съвет шефът на Народното събрание Росен Желязков е помолил да няма нападки против Десислава Атанасова. От Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и " Възраждане " обясниха, че не са имали желание да дебатират, само че са били провокирани от декларацията на Тома Биков.

Именно депутатът от ГЕРБ първи излезе на трибуната, с цел да изрази поддръжката си за Атанасова. Биков удостовери, че изборът й за парламентарен арбитър е политически, тъй като Народното събрание е политическа институция.

" За страдание, през последните не се схваща нито функционалността на Народно събрание, нито на Конституционен съд. На чуването нямаше никакви забележки към представянето на Атанасова, макар че се изговориха внушения, че тя е некомпетентна и подвластна от партията, която я издига. Тя е в политиката от 14-15 години и го поисквам на всеки от вас - след толкоз години в политиката да няма обвиняване в каквото и да било ", съобщи Биков. " Единственото обвиняване е, че тя е била народен представител от ГЕРБ. Няма да позволим да се лустрира някой, единствено тъй като е член на ГЕРБ ", акцентира Биков. Той подсети още, че до момента в никакъв случай не е бил транспарантен изборът на членове на Конституционен съд от правосъдната квота или от президента, който уведомил единствено с прессъобщение. В същото време Народното събрание е провел чуване, направи съпоставяне депутатът.

Скрийншот: Народно събрание

Преди депутата от ГЕРБ Искра Михайлова от " Възраждане " прочете декларация на групата срещу избора на членове на Конституционен съд от Народно събрание. " Три години след края на последното държавно управление на Бойко Борисов, ГЕРБ още веднъж пуска своите пипала към основни постове. Коалицията им с Движение за права и свободи и ПП-ДБ е най-пагубното за държавността ръководство ", съобщи Михайлова и предизвести, че скоро ще има митинги на улицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР