За осми пореден път красотата на древния полис и днес

...
За осми пореден път красотата на древния полис и днес
Коментари Харесай

Доказани автори стават част от VIII издание на пленера на Недин „Созопол“

За осми следващ път хубостта на античния полис и през днешния ден съвременен Созопол ще бъде отразена в живописните платна на огромни имена в изобразителното изкуство.

Това ще се случи от 11 до 18 септември по време на влиятелния интернационален пленер на Недин – „ Созопол “.

През годините креативните срещи на обичаната българска художничка Ангелина Недин, съумяха да съберат едни от най-популярните създатели от няколко континента и да привлекат вниманието на огромните европейски колекционери и галеристи. Всяко издание обаче уредниците надграждат с нова провокация и нови вдъхновяващи със жанр и техника посетители.

Тази есен измежду участниците в пленера „ Созопол “ ще бъдат огромни имена на актуалната живопис от Кралство Бахрейн и Македония. Сред тях са проф. Халид Ал Тахмази, проф. Нихат Бекери и проф. Линдита Бекири, както и проф. Владимир Темков, създател и уредник на Международната художествена колония " Кавадарци - Михайлово " от 1996 година

Както всяка година, домакинът и уредник на откритите салони по живопис в Созопол, Ангелина Недин също ще бъде част от креативната колекция, която за следващ път ще се случи в хотелски и апарт комплекс „ Лили Бийч Резорт “.

Другите вълнуващи създатели, които се включват в осмото издание на пленера са Пламен Стефанов, Ирина Стоянова, Екатерина Раденкова, Евгения Лефтерова, Невена Лефтерова, Красимир Желев, Владимир Пенев, Николай Янакиев, Ангел Герджиков и Фоти Фотев.

Събитието се осъществя с общителното подпомагане на Стойо Недин, „ Лили Бийч Резорт “, ресторант „ Морска сирена “ и Станислав Губеров, претендент за кмет на Созопол.

Най-вълнуващата част от пленера обаче следва на 17 септември, когато първи в страната жителите и гостите на Созопол ще могат да видят платната на надарените български и непознати художници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР