За още санкции срещу Иран се договориха Европейските лидери. На

...
За още санкции срещу Иран се договориха Европейските лидери. На
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се договориха за още санкции срещу Иран


За още наказания против Иран се договориха Европейските водачи. На срещата на върха в Брюксел те реализираха единодушие за разширение на глобите поради нападението против Израел предишния уикенд.

Външните министри от Европейски Съюз, които се събират в понеделник в Люксембург, ще разработят мандата. Той ще бъде употребен от Европейската комисия ще употребява, с цел да ги предложи в конкретика.

В заключенията от срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел се споделя, че те ще бъдат свързани с производството и доставката на дронове и на ракети.

Лидерите осъдиха нападението на Иран и приканиха водачите му да прекратят всички офанзиви. В общата позиция се показва взаимност с народа на Израел. Тя удостоверява и уговорката на Европейски Съюз към сигурността на Израел и районната непоклатимост.
На срещата евролидерите потвърдиха и поддръжката си за Украйна.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към тях посредством видеовръзка на срещата им в Брюксел в сряда вечер. Те го увериха, че ще оказват помощ незабавно обезпечаване на противовъздушна защита на Украйна. Ще ускорят и доставката на военна помощ, в това число артилерийски муниции и ракети.
„ Категорично сме решени да поддържаме Украйна. Не подценяваме провокациите на място. Знаем, че имаме отговорности към нея “, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
Освен Германия, която даде обещание една Противовъздушна отбрана „ Пейтриът “, сходни системи имат още Франция, Испания, Италия, Гърция и Швеция.

Мишел сподели, че Зеленски е помолил евролидерите да се опитат да убедят Съединени американски щати да одобрят военната помощ за Украйна.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР