За организиране на съвместен бизнес форум между България и Кралство

...
За организиране на съвместен бизнес форум между България и Кралство
Коментари Харесай

Организиране на съвместен бизнес форум между България и Кралство Саудитска Арабия може да има през 2018 г.


За образуване на взаимен бизнес конгрес сред България и Кралство Саудитска Арабия в София ще се работи през 2018 година Това бе разисквано по време българско-саудитската среща на бизнес камари и предприемачи, която се организира в Съветa на Саудитските търговско-промишлени покои. Форумът бе открит от заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и ръководителя на съвета инж. Ахмед ал-Раджхи, а в него присъединяване взеха министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, министърът на земеделието и храните Румен Порожанов и други Събитието се организира в границите на формалното държавно посещаване в кралството.

„ Имаме огромен необработен капацитет, а областите, в които можем да си партнираме са доста “, сподели зам.-министър Манолев. Той предложи да бъдат набелязани браншове от съвместен интерес, в които да се подхващат съответни дейности за активизиране на комерсиалните връзки. Сред тях бяха разисквани хранително-вкусовата индустрия, ИКТ, туризмът, енергетиката и други Икономическият заместник-министър показа и опциите за вложения в България, като подчертава на ниските данъчни и оперативни разноски, насърчителните ограничения за огромни планове и дейностите за понижаване на административната тежест.

Между България и Кралство Саудитска Арабия има сериозен капацитет за съдействие в областта на стопанската система, който можем да използваме за увеличение на стокообмена и за растеж на вложенията, бе посочено в декларация на Съвета на Саудитските камари. Двете страни се сплотиха към мнението, че е значимо да има повече и по-чести срещи сред бизнеса от двете страни.

Съветът на Саудитските търговско-промишлени покои е формалната федерация н

а 28 саудитски камари със седалище в Рияд. Основната му цел е да следи общите ползи на саудитските камари и да ги съставлява на локално, и интернационално равнище. Това е и най-голямата бизнес организация в Саудитска Арабия, в която влизат и представители на най-големите компании.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР