За оптимизиране на транспортния процес и намаляване на загубите за

...
За оптимизиране на транспортния процес и намаляване на загубите за
Коментари Харесай

Ще оптимизират обслужването при преминаване на границите

За усъвършенстване на транспортния развой и понижаване на загубите за бизнеса е належащо въвеждане на общи служби за надзор на граничните пунктове България - Турция и Турция - Гърция, както и обща инспекция на „ едно гише “. Това съобщи заместник-министърът на превоза Велик Занчев при откриването на 33-то съвещание на Генералната асамблея на Съюза на асоциациите за интернационалните автомобилни транспорти към Организацията за черноморско икономическо съдействие. Основна тематика на днешното съвещание е улеснението на процедурите за прекосяване през граничните преходи сред България и Турция.

"Международният превоз е изправен пред редица компликации, свързани с прекосяване на гранично – пропускателните пунктове. Всяко закъснение на границата е обвързвано с спомагателни разноски и загуба на време, което води до понижаване на успеваемостта на веригата за доставки “, добави Занчев.

„ Като страна сме подхванали редица стъпки за реализиране на синхрон със прилежащите страни при реализиране на граничния надзор и за улеснение на процедурите, посредством електронна връзка, която да размени документите на книжен притежател “, разяснява още зам.-транспортният министър.

Той подчертава, че по време на Българското председателство България е положила значими старания за унищожаване на разликите в тълкуването на европейското законодателство, които водят до фрагментиране на пазара.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР