За опит за хакерска фишинг атака алармираха от ЧЕЗ Електро

...
За опит за хакерска фишинг атака алармираха от ЧЕЗ Електро
Коментари Харесай

Хакери пращат вируси с мейли, наподобяващи фактури на ЧЕЗ

За опит за хакерска фишинг офанзива сигнализираха от „ ЧЕЗ Електро България “ АД през днешния ден.

От компанията са открили опит от страна на външни лица да заблуждават клиенти на сдружението с имейли, наподобяващи тези, които потребителите получават за електронна фактура.

Фалшивият имейл наподобява съвсем идентично на известията, изпращани от ЧЕЗ Електро България, само че съдържа атачмънт с название на кирилица и уголемение.7z, който съставлява вирус.

Молим клиентите ни да не кликат върху линка „ тук “, да не отварят атачмънта и незабавно да изтрият известието, декларират от енерго компанията.

От сдружението показват, че електронните фактури на ЧЕЗ Електро България се изпращат единствено в.pdf формат.

Достъпът до електронния списък с фактури на уеб страницата на Дружеството www.cez.bg е изцяло предпазен и действа обикновено. Всички наши клиенти могат да изтеглят безвредно електронните си фактури оттова, показват от предприятието, което доставя ток в Западна България. 

Екипът по киберсигурност на ЧЕЗ към този момент е открил източника на офанзивата и е подхванал ограничения за блокирането му.

„ ЧЕЗ Електро България “ АД твърди своите клиенти, че техни персонални данни не са били достъпвани или копирани от сървърите на сдружението от трети страни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР