За някои летенето може да е ежедневие, но за други

...
За някои летенето може да е ежедневие, но за други
Коментари Харесай

Защо повечето седалки в самолетите са сини

За някои летенето може да е всекидневие, само че за други си е стресиращо прекарване. А и на всеки се е случвало да се изнерви от дългите опашки на летището или по-щателните инспекции, на които е бил подложен.

И тук идва ролята на синия цвят - да ни успокои. Според логиката на психиката на цветовете, този цвят се свързва с чувството за сигурност. А то не трябва да ни напуща, до момента в който сме на хиляди метри над земята. Синьото намалява пулса и кръвното, и редуцира напрежението.
 Снимка 417498

Според проучване от преди няколко години, към 90% от нас вършат неумишлено избора си с коя самолетна компания да летят въз основата на цветовете, които тя употребява. И тук няма по какъв начин да не се замислим за Ryanair...

Първите сини седалки се появяват още преди няколко десетилетия, когато да летиш е по-скоро разкош. Те заместват аления цвят на креслата, който потвърдено е усилва агресивността на пасажерите на борда, разяснява Bright Side.
 Самолетите, дребните дупки в прозорците и защо служат те
За какво служат дребните дупки в прозорците на самолета

И по какъв начин обезпечава нашата сигурност

Днес можем да изведем и още една разумна и практична причина доста самолетни компании да залагат на синьото - върху него петната и мръсотията са по-малко забележими. А в първа класа, където пасажерите са доста по-малко, се употребяват по-светли цветове...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР