За нуждите на Градски транспорт“, на територията на сградите, паркингите

...
За нуждите на Градски транспорт“, на територията на сградите, паркингите
Коментари Харесай

Оборудват администрациите във Варна с фотоволтаици

За потребностите на „ Градски превоз “, на територията на постройките, паркингите и плацовете на общинското сдружение на ул. " Тролейна " се планува разработване и стартиране в употреба на фотоволтаична тракерна електроцентрала. Една от задачите й застраховане с електрическа сила на новите 60  електробуси,  с които Варна се снабди по европроект и чието стартиране в употреба следва през идващите месеци.

Като част от плануваните ограничения за енергийна успеваемост ще бъдат сложени фотоволтаични централи на постройките на АГ болница и ДКЦ 4. Соларна апаратура се възнамерява и в Техническия университет, а в ВВМУ „ Н.Й. Вапцаров “ се планува създаване на Интегриран комплекс с учебно-изследователска фотоволтаична електроцентрала с детайли на изкуствен интелект, съобщи Дарик.

Соларни панели ще бъдат сложени и на административните здания на Районна служба  " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " на бул. „ Сливница ”, на бул. „ Първи май “ в кв.„ Аспарухово ”, на постройката на Районен център-112 на ул. “Заменхоф “ и постройката на бранш СОД в местността Малка чайка. За потребностите на Пожарната ще бъдат доставени 8 електрически автомобили, 8 електрически скутери и слагане на 6 зарядни станции за електрическите транспортни средства.

Сред по-мащабните нови планове в обновения ПИРО е създаване във Варна на нова мултифункционална постройка за театрални изкуства. Предвижда се тя да е с потенциал 1500 до 2000 зрителски места, като ще разполага и с камерна зала с потенциал до 150 места. Сценичното пространство ще бъде с РЗП към 5000 кв.м., а като вероятен терен за бъдещата сграда  е посочен терен обществена общинска благосъстоятелност в карето сред бул. “Христо Ботев “, бул. “Съборни “, ул. “Христо Самсаров “ и ул. “Д-р Пискюлиев “ (бившия Понеделничен пазар).

Планът за интегрирано развиване на община Варна за интервала 2021 – 2027 година  е най-същественият средносрочен стратегически документ, който дефинира целите и посоката на развиване на района за седем години напред. Планът е извънредно значим, защото съществуването му е належащо изискване Община Варна да кандидатства за финансиране с безплатна финансова помощ и/или финансов инструмент през програмен интервал 2021-2027 година Проекти, които не са включени в стратегическия документ, няма да могат да се възползват от ресурсите на националните стратегии. Като основни моменти в развиването на морската столица до 2027 година са посочени околната среда, икономическият напредък, подобряването на техническата и транспортната инфраструктура, образованието.

ПИРО беше признат през април 2022 година Програмата за реализация и приложенията към нея се актуализират, с цел да бъдат включени нови планове и хрумвания, които да бъдат финансирани с спомагателни запаси. Постъпилите оферти са 99, от които 34 са на организации и жители. С утвърждение от страна на работна група 77 от тях са включени в ПИРО, както и още 9, които са свързани с възобновяване на данните за съответни планове.

Актуализираният план беше подложен на обществено разискване този следобяд. Следващата стъпка е внасяне за гласоподаване в Общинския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР