За нова провокация на българския вицепремиер и министър на отбраната

...
За нова провокация на българския вицепремиер и министър на отбраната
Коментари Харесай

Македония се стресна от думи на Каракачанов

За нова провокация на българския вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов заговориха в Северна Македония. По-рано през днешния ден водачът на Вътрешна македонска революционна организация съобщи в Битоля, че разногласието сред България и Македония е политически, а не исторически, тъй като в историята ясно е записано, че Гоце Делчев е българин.

Дали разногласието ще бъде решен зависи само от политиците в Скопие, споделя Каракачанов, представен от македонския ефирен канал “Телма “, съобщи Агенция Фокус.

„ Историята е ясна по този въпрос, който чете ще разбере. Гледаш документите, четеш ги и би трябвало да се замислиш. Да се приказва, че Гоце Делчев се е оповестил за българин единствено тъй като е имал български паспорт, по-голяма нелепост от това няма. По това време никой нямаше потребност от български паспорт, с цел да пристигна да учи в учебно заведение или университет. Гоце Делчев идва от Кукуш в българското военно учебно заведение. Не отива в Атина, Белград или Санкт Петербург, той отива в София. С това той е написал какъв е, няма защо да се спори “, споделя Каракачанов.

Той бе в Битоля да промотира книгата си за Тодор Александров и сподели, че е пристигнал по покана на битолското съдружие „ Иван Михайлов “. Реакции имаше от Съюза на борците от Битоля. Те споделят, че на Каракачанов не би трябвало да се позволява да приказва срещу македонските национални ползи.

„ Ние желаеме да не му бъде разрешено да изрича тези, които не отразяват националния интерес на нашия народ. Навсякъде, където отива той проповядва, че сме български македонци, това не е правилно. Като Съюз на борците ние издигаме гласа си и сме срещу него. Да не се употребява демокрацията за други цели, противоречащи на македонските национални ползи, съобщи Александър Трайковски, ръководител на Съюза на борците в Битоля.

Докато Каракачанов говореше пред медиите, бе избегнат случай, когато гражданин на Битоля се опита да се опълчи на тезите му. Но незабавно бе отхвърлен от защитата, въпреки Каракачанов да се опита да го оправдае.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР