За нов вид измама сигнализира читател на TrafficNews.bg. Този път

...
За нов вид измама сигнализира читател на TrafficNews.bg. Този път
Коментари Харесай

Нов вид виртуална измама: Пращат писма и SMS от името на Български пощи

За нов тип машинация алармира четец на TrafficNews.bg. Този път злонамерената демонстрация е прикрита под името на Български пощи.
Прочетете още
Читателят е получил малко известие (SMS) с линк, на който след отваряне е трябвало да вкара данни от кредитна или дебитна карта под предтекст, че по този начин ще доплати таксите за изпращането към него на пратка от Български пощи.



Става въпрос за фишинг акция от името на „ Български пощи “ и от подправени адреси и номера се изпращат имейли и SMS съобщения за събиране на чувствителни персонални данни. В известията се уведомява, че клиентът има пратка и той би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес, пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат и други, като е належащо да даде персонални данни, както и данни от банкова карта.

От „ Български пощи “ обръщат внимание, че не изпращат такива известия, не изискват по имейл или SMS онлайн заплащане на такси и по никакви мотиви не изискват данни от дебитна или кредитна карта за доставката. Дължимите суми и държавни вземания към сдружението се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за идентичност се дава на място в пощенските станции при осъществяване на услугите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР