За нищо не ни разпитваха. Една тъжна история, която според

...
За нищо не ни разпитваха. Една тъжна история, която според
Коментари Харесай

Горанов: Петков върна жеста на Гешев

" За нищо не ни разпитваха. Една тъжна история, която съгласно мен е сделка сред настоящия основен прокурор и настоящето ръководство. Започвам по този начин иронично и шеговито, тъй като тези хора, които преди година ни укоряваха за разнообразни неща, съумяха с един лековат ход да заличат всевъзможен порив за господство на правото ".

Това съобщи пред Българска национална телевизия Владислав Горанов, някогашен министър на финансите, който преди седмица беше арестуван дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и медийният му консултант Севдалина Арнаудова.

Когато арестуваш водача на опозицията без законово съображение, значи ти искаш да постигаш цели с нелегитимни учредения, съобщи Горанов.

Той отговори с изрично не на въпроса " Искали ли сте и получавали ли сте рушвет от Васил Божков под каквато и да е форма? ".

Това, което следим в последните 2 години и което по никакъв метод не дава съображение за неотложност и необходимост на дейностите, които започнаха хора от настоящето ръководство, даже ми е малко необичайно по какъв начин да ги дефинира... Аз желая да стартира от там по какъв начин се позволи тази случка в нашата политика.

Той дефинира като " флашмоб " ръководството отпред с Кирил Петков. От 11 май стартира с нарушаванията на закона. Според мен, той върна жеста на Гешев по тази причина, че Гешев не го преследва за документ с погрешно наличие, добави Горанов.

Нито съм получавал, нито съм предавал някакви облаги. Това е драматургия от 2 години и тя ще продължи да се развива, сподели някогашният финансов министър.

Прокуратурата стартира разпити по проблема " Божков ": Как протича процедурата " в изискванията на реципрочност "?

Аз искания към очевидеца Петков нямам. Аз имам искания към Христо Иванов, тъй като той, участвайки в тази случка съумя да допусне министър-председател на стане човек, който изрично не зачита върховенството на правото, изясни Горанов.

Аз признавам, че има неуспех на Комисията по хазарта, само че от самото начало в нея са работели и представители на ДАНС, БОП, институции, ангажирани с охраняване на правото, счита някогашният финансов министър.

Според него, не е толкоз трагично, че някой е изкарал 24 часа в ареста - трагичното е, че е било отвън закона. Само законът може да ни даде независимост, приключи Горанов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР