За никого не е тайна, че Бил Гейтс е привърженик

...
За никого не е тайна, че Бил Гейтс е привърженик
Коментари Харесай

Бил Гейтс: ИИ ще промени живота ни до 5 години

За никого не е загадка, че Бил Гейтс е последовател на изкуствения разсъдък, само че в този момент той предвижда, че тази технология ще докара до положителна промяна за всички през идващите пет години.


Възходът на изкуствения разсъдък провокира опасения, че технологията ще

ще отстрани милиони работни места по света. Международният валутен

фонд тази седмица заяви, че към 40% от работните места по света могат да бъдат наранени от възхода на ИИ. Гейтс не е наложително да не се съгласява с това разбиране, само че той има вяра, че историята демонстрира, че с всяка нова технология се появява боязън и по-късно идват нови благоприятни условия.

" Както имахме [с] продуктивността на селското стопанство през 1900 година, хората бяха като " Хей, какво ще вършат хората? " Всъщност доста нови неща, а и освен, са се появили в доста нови категории работни места бяха основани и ние сме доста по-добре, в сравнение с когато всички се занимаваха със селскостопанска работа ", споделя Гейтс. " Това ще бъде нещо сходно на

това ".

В изявление за Фарид Закария от CNN във вторник Гейтс предвижда, че изкуственият разсъдък ще направи живота на всички по-лесен, а точно

като уточни, че ще оказва помощ на лекарите да обработват документите си, което е " част от работата, която не харесват, можем да я създадем доста ефикасна. "

Тъй като няма потребност от " доста нов хардуер ", Гейтс съобщи, че достъпът до ИИ ще бъде през " телефона или компютъра, който към този момент имате, обвързван през интернет връзката, която към този момент имате ".

Той също по този начин съобщи, че подобренията с ChatGPT-4 на OpenAI са " трагични ", защото той може " всъщност да чете и написа ", като по този метод е " съвсем като да имаш служащ с бяла якичка, който да бъде преподавател, да дава здравни препоръки, да оказва помощ при писането на код, да оказва помощ при позвънявания за техническа поддръжка ". Той сподели, че включването на тази технология в просветителния или медицинския бранш ще бъде " фантастично ".

Microsoft има партньорство с OpenAI на стойност няколко милиарда $. Гейтс остава един от най-големите акционери на Microsoft.

" Целта на фондация " Гейтс " е да се увери, че забавянето сред изгодата за хората в бедните страни и достигането до богатите страни ще бъде доста малко ", сподели Гейтс пред Закария в Давос за Световния стопански конгрес. " В края на краищата дефицитът на лекари и учители е доста по-остър в Африка, в сравнение с Запад ".

В отчета си от тази седмица МВФ е на доста по-малко оптимистично мнение. Според групата изкуственият разсъдък ще задълбочи неравенството без намесата на политиците./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР