За непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези,

...
За непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези,
Коментари Харесай

Столична община глоби с повече от 180 хил. лв. фирми, отговорни за зимното почистване

За непочистени спирки на градския превоз, подходи към пешеходни подлези, както и за некачествено почистени тротоари и вътрешно-квартални улици са наложени наказания за 180 371 лева на компаниите, виновни за зимното разчистване на града. Това оповестиха от Столичната община.

Най-много непочистени обекти екипите на Столичен инспекторат са открили в регионите „ Студентски “, „ Овча купел “, „ Панчарево “ и „ Витоша “. При контрола са наложени 77 наказания за непочистени спирки в „ Триадица “, „ Подуяне “, „ Връбница ", „ Лозенец “, „ Студентски “, „ Банкя “, „ Искър “, „ Люлин “, „ Овча купел “, „ Панчарево “, „ Младост “, „ Витоша “, „ Кремиковци “ „ изгрев “, „ Слатина “ и „ Оборище “. За непочистена спирка на градския превоз до 7:30 ч. глобата е в размер на 2000 лева

Столичните инспектори са направили и инспекции за почистването на прилежащи площи към търговски обекти. Наложени са 120 санкции за непочистени прилежащи площи пред търговски обекти на обща стойност 5160 лева в днешния ден.

Съставени са и 58 констативни протоколи с наставления на частни парцели на домоуправители за разчистване на прилежащите им територии от сняг и лед. Най- доста наказания за несъблюдение на това обвързване са наложени в регионите „ Изгрев “, „ Илинден “, „ Младост “, „ Възраждане “, „ Кремиковци “ и „ Панчарево “. От общината подсетиха, че притежателите на здания са задължени да почистят терените пред съответните си парцели.

Вчера столичният кмет Васил Терзиев разгласи, че общината е наложила наказания за 140 000 лева за почистващите компании за несъблюдение на дейностите по разчистване на снега в няколко столични региона. Те са санкционирани за непочистени прилежащи пространства на спирки на градския превоз и на подходи към пешеходни подлези. Обърнато е особено внимание на почистването на леда към спирките на градския превоз, тротоарите пред лечебните заведения, учебните заведения и детските градини и яслите, подстъпите към подлезите и самите подлези.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР