За него никога няма да напишат книга. То не е

...
За него никога няма да напишат книга. То не е
Коментари Харесай

Златното правило на дядо, превърнало внука му в един от най-влиятелните хора на планетата

За него в никакъв случай няма да напишат книга. То не е изведено от актуалната мотивираща литература, тъй като се е родило надалеч преди нашия век на цифровизация, повсеместен цинизъм и отчаяние, написа Мениджър Нюз.

Формулирал го е един интелигентен господин на възраст, който се е родил още през 19. век. Завещал го е на своя внук, който в този момент е в петото си десетилетие. Смятан е за „ Сив кардинал ” в бизнеса. Много забавна персона. Помагал е при създаването на концепциите на доста известни марки, а в този момент работи единствено, когато е движен от вдъхновението, че може нещо да предложи.

Понякога съчинява речите на генерални шефове и политици, написа романи, само че единствено за себе си – унищожава ги след написването и настойчиво отхвърля да ги показва и разгласява. Сред приятелите му са едни от най-влиятелните хора на планетата, само че в случай че наберете името му в Google, съвсем нищо няма да научите за него. Та, този загадъчен „ Сив кардинал ” един път, при срещата си с бизнес дамата и създател Робин Скот, споделил късото предписание, което може да промени живота на всеки човек. А Робин, от своя страна, го направила обществено притежание.

„ Веднага, след всяка лекция среща или различен значим житейски опит, отдели 30 секунди – не повече и не по-малко – с цел да си запишеш най-важното в няколко точки. Ако постоянно правиш това, даже и в никакъв случай повече да не погледнеш записките, всичко ще бъде наред! ”

„ Сивият кардинал ”, чиято идентичност Робин Скот не разкрива от почитание към желанието да остане незнаен, я уверил, че още от малко момче, постоянно следвал съвета на дядо си. По-късно посветил в тази загадка и синовете си. Скот предизвиква: пробвайте и вие в течение на няколко месеца и ще видите по какъв начин ще се промени живота ви. Този способ има няколко прерогативи и фини настройки:

1. Това не са подробни мемоари

Не мислете, че 30 секунди ще ви стигнат да запишете всичко, което се случило на 2-часова среща да вземем за пример. Това предписание мощно се разграничава от бележките, които си водите, с цел да не забравите значими пунктове от срещата или пък в детайли да я опишете. По-скоро наподобява на интерпретация, обозначаване на цели и решения.

2. Сложна работа е

Да решиш кое от всичко е най-важното в действителност е мъчно. Постоянно дебне изкушението да запишете всичко, което сте запомнили. Както ви се случва да се „ отклонявате ” от тренировката в спортната зала, по този начин и мозъкът ви се пробва да се отклони от този спринт за 30 секунди.

3. Детайлите са капан

Толкова постоянно „ запомняме всичко ”, че отсяването на детайлите се трансформира в същинско изкуство. Но времевото ограничаване, което е най-важното изискване в този способ, ни оказва помощ да го прилагаме по-ефективно. Правилото „ Само за 30 секунди! ” оказва помощ да се запише най-важното, без заслепение в елементи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР