За националните ни герои свободата е избор и борба, заяви

...
За националните ни герои свободата е избор и борба, заяви
Коментари Харесай

Гълъб Донев за 2 юни: Свободата не може да те споходи в удобен момент

За националните ни герои свободата е избор и битка, съобщи министър председателят Гълъб Донев в словото си по време на всенародното поклонение на връх Околчица във връзка отбелязването на Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

Тя, свободата, не може да те споходи, до момента в който очакваш комфортен миг за нея. Свободата е опозиция против всяка демонстрация на робия и безвластие, уточни още министър председателят.

Живеем в кресливо време, в което мъчно разграничаваме истината от лъжите, съобщи също той. И прикани да не се премълчава истината, а в днешния ден да се чуе заветът на Ботев и на починалите за свободна и самостоятелна България. Премиерът уточни, че не би трябвало да се " пренаписва молитвата за независимост и самостоятелност на Ботев ", тъй като, по думите му, по този начин убиваме революционера още веднъж.

За мен е чест да бъда тук дружно с вас. 147 години по-късно по стъпките на поета-революционер от Козлодуй до Околчица вървят българи, които също като него обичат Отечеството повече от всичко, сподели още Гълъб Донев, цитира от Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР