За населението в Ивицата Газа Хамас се превърна в символ

...
За населението в Ивицата Газа Хамас се превърна в символ
Коментари Харесай

Дипломат: основният проблем на Палестинския въпрос е отказът на голяма част от арабската нация да приеме самото съществуване на Израел

За популацията в Ивицата Газа „ Хамас " се трансформира в знак на оцеляване. При 50% безработица, при голямата бедност там, „ Хамас " откри една конструкция с полиция, министерства, метод на самоуправление. Те бяха тези, които преговаряха с израелските управляващи за квоти. Това сподели някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

За 17 години „ Хамас " съумява да се инфилтрира доста надълбоко измежду палестинското общество в Газа. „ Това оказа помощ на „ Хамас " да прикрие своето нахлуване, защото израелските служби не съумяха да вкарат толкоз свои сътрудници заради тази необщителност ", разяснява той.

Половината от популацията на Газа - над 500 000 души, към този момент е на граничния пункт с Египет, само че останалите над 500 000 са употребявани като жив щит от „ Хамас " на територията на Газа. Вероятността от съществени жертви и от двете страни е доста огромна, предвижда Керемедчиев.

Дипломатът Стефан Тафров съобщи, че главният проблем на Палестинския въпрос е отводът на огромна част от арабската нация да одобри самото битие на Израел. „ Поколения арабски младежи са обучавани в своята просветителна система в концепцията, че Израел не би трябвало да съществува. С течение на времето някои арабски страни осъзнаха, че това не може да продължава. „ Хамас " видя заплаха в по-нататъшна изолираност на екстремистките детайли, в случай че Израел бъде приет и от Саудитска Арабия и други страни от залива. „ Хамас " губи известност измежду личното си население, притиснат е до стената и трябваше по някакъв метод да обърне логиката ", разяснява Тафров.

Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР