За нас това, което се случи онзи ден, по скоро

...
За нас това, което се случи онзи ден, по скоро
Коментари Харесай

Петър Витанов: Законът за референдумите е направен така, че да не работи

За нас това, което се случи оня ден, по скоро е победа, тъй като тези промени в Конституцията не включват смяна на националния празник. Това ние отчитаме като триумф. Това сподели за БНР евродепутатът Петър Витанов. Той е ръководител на инициативния комитет за осъществяване на референдум с въпроса: " Съгласни ли сте 3 март да продължи да е националният празник на Република България? ". В окончателния вид на измененията в Конституцията няма смяна във връзка с националния празник, както бяха предложили вносителите - той да бъде на 24 май. Дълго време това беше концепция, която стоеше в плана за Конституция и която активизира доста хора, несъгласни с предлагането.

„ Има някои червени линии, които ръководещите тестват дали биха могли да преминат - тази не съумя да бъде премината ”, разяснява Витанов.

„ Имаме подписи от всеки регионален град, като добави, че в това число представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи по места са им помагали ”, акцентира Витанов. Според него това е по този начин, тъй като идеята е надпартийна. А събраните подписи са сред 200 и 300 хиляди

„ Днес Инициативният комитет се събира, с цел да реши какво да прави с подписите. Но основната цел към този момент е изпълнена ”, означи Петър Витанов.

Според него Законът за референдумите е изработен по този начин, че да не работи, а гражданското присъединяване да бъде сведено до най-малко.

„ Хората са отвратени и възмутени от това, което се случва в България ”, изрече мнението си евродепутатът.

" Имаше доста гласове, които призоваваха за основаване на политическа партия, в това число упования най към този момент към президента като индивида, който се е обособил като някаква форма на опция. Енергия за основаване на нещо ново несъмнено има, само че това не е във функционалностите на този комитет ".

Според него политически вакуум няма да има - той ще бъде напълнен. За него ниската изборна интензивност на избори приказва за безизходност, незаинтересованост, омерзение от политическата класа.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР