За нас това е добър сигнал, че диалогът, който имахме

...
За нас това е добър сигнал, че диалогът, който имахме
Коментари Харесай

Цветан Симеонов, БТПП: Държим на диалога с правителството, за да бъдем по-ефективни

За нас това е добър сигнал, че разговорът, който имахме с държавното управление от предходния мандат, ще продължи сполучливо. Това, което разгледахме е, че в действителност държим на този разговор, че разчитаме по-навреме да ни бъдат давани въпросите, по които се желае нашето мнение, с цел да бъдем по-ефективни. Това сподели ръководителят на БТПП Цветан Симеонов на брифинг пред публицисти след среща на работодателските организации с премиера Донев, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Във фокуса на диалога беше енергетиката, във фокуса бяха ПВУ и стратегиите, а също и инфлацията. По отношение на енергетиката оценяваме, че беше продължена Мярката по обезщетенията. Напомнихме на държавното управление, че това са обезщетения, а не помощи “, добави Симеонов.

" Дискутирахме за вероятни диференцирани подходи за обезщетения, само че мярката, която към този момент работи една година е удовлетворителна за бизнеса и го слага в едно обикновено състояние по повод конкуренцията в Европейски Съюз “, съобщи ръководителят на БТПП.

" По отношение на плановете на европейските стратегии поискахме да се форсира процесът, добави Симеонов.

" Във връзка с въвеждане на еврото обърнахме внимание, че има средства за обяснение на обществото какви са резултатите – позитивни, негативни и какви са преимуществата. Ние сме поели ангажимент. Добре е да се разшири акцията, добре е обаче и това ще желаеме и Централната банка, и комерсиалните банки, ще поганим и експерни от страните, които в последно време са го въвели, с цел да можем да чуем от тях какви са резултатите, компликациите, които са срещнали, с цел да не ги позволяваме и тук тези недостатъци “, изясни Симеонов.

" По отношение на инфлацията, среща утвърждение това, което вършат, само че би трябвало повече публичност за обществото, нужно е обяснение за разликите в цените от производителя до крайния консуматор и съответните държавни институции – КЗП и Комисия за защита на конкуренцията малко повече да прояват интензивност, тъй като в обществото остава възприятието, че става въпрос за картелни практики.  Като цяло сме удовлетворени от досегашното съдействие със служебния кабинет, надяваме се то да продължи и за бъдеще “, сподели Симеонов.

" БТПП установи, че за предходни мандат на служебното държавно управление, не се е появила нито една компания да се оплаче, че някой е пристигнал да желае дял от нея или да я закупи на положителни цени. В този смисъл считаме, че и корупционните практики в България, сякаш са лимитирали своето наличие, а това е потребно за другата огромна цел – влизането ни в Шенген “, в умозаключение сподели Симеонов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР