За нас от ПП-ДБ не е изненада ветото на президента

...
За нас от ПП-ДБ не е изненада ветото на президента
Коментари Харесай

Стою Стоев: Нямаме си доверие с ГЕРБ, по всяко време можем да се отдръпнем от управлението

За нас от ПП-ДБ не е изненада ветото на президента по параграфи 3-10 от Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт (ЗСВ), които плануват обособяването на шефа на Националната следствена работа и следствените отдели към Прокуратурите в независими органи. И от групата на ПП-ДБ изразихме 99% от същите опасения на президента по текстовете.

Това съобщи пред БТВ ръководителят на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Стою Стоев.

И упрекна ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, че е позволил въобще гласуването.

 

Стоев напомни, че " Продължаваме промяната " - " Демократична България " не са подкрепили предлагането, което беше на " Възраждане ".

 

" Изразихме същите опасения, които президентът излага в претекстовете си. Проблемът на този законопроект е, че се връща една остаряла уредба от 2009 година, за която имахме рецензии от европейските институции.

Не сме обсъждали с ГЕРБ-СДС изваждането на Следствието от Прокуратурата, това е сигнална лампа по какъв начин изобщо ще я караме от тук нататък, сподели още Стоев и добави: " Нямаме си доверие с ГЕРБ-СДС, ние сме хората, които когато и да е можем да се отдръпнем от ръководството "

" Нямам отговор по кое време Иван Гешев ще се яви в Народното събрание. Той изиска закрито съвещание поради откриване на " сензитивна информация ", само че до момента правна комисия не е имала закрити съвещания, би трябвало да се стимулира добре ", добави шефа на отрасловата комисия в Народно събрание.

Надявахме се, че до сряда следобяд уговорките на основния прокурор ще са завършили и той ще се появи в правна комисия. Телефонът, даден ни от прокуратурата за връзка, беше неверен, показа той.

Комисията за имунитетите ще резервира периода от месец - до 18 юли, приключи Стою Стоев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР